Kérdeztétek

Foszforeszkáló termékek

Foszforeszkálónak nevezzük azokat az anyagokat, amik fény hatására (többnyire ultraibolya fény) feltöltődnek és a fényforrás megszűnése után is világítanak. Láthatod még úgy is, hogy utánvilágító, vagy sötétben világító. Ezzel szemben a fluoreszkáló anyagok nem tárolnak energiát, csak addig reagálnak az UV-fény hatására, amíg az éri őket. Ezek klasszikusan a neon színek.

A termékeink gyártásához a legjobb minőségű foszforeszkáló pigmenteket használjuk fel. Ezek képesek akár 8-10 órán át világítani, először erősen, majd egyre jobban halványulva.

Például ha felfestesz egy csillagplafont, akkor hajnalig gyönyörködhetsz benne. Ez azért van, mert beltéren általában korom sötét van és a szemed is hozzászokott a sötéthez, így jobb a fényérzékelése. Ha ez a két tényező nem jön össze, akkor csökken az az idő, amíg látható számodra a jelenség. Minden foszforeszkáló anyagnak a környezeti fényszennyezés az ellensége, ez rontja a láthatóságát. Például ha azt szeretnéd, hogy a házszámod jól láthatóan világítson a sötétben, de van közvilágítás a ház előtt, az nem fog menni. Ugyanis a lámpa fénye el fogja nyomni a foszforeszkáló házszám fényét és nem látszik belőle semmi, vagy csak nagyon rövid ideig. A 8-10 óra utánvilágítási idő ettől még igaz, de sajnos bizonyos helyzetekben nem tud érvényesülni.

Olyan fényforrás szükséges, aminek van ultraibolya-fény (UV) tartalma. Szerencsére szinte mindegyiknek van, a hagyományos izzóknak, neoncsöveknek, LED-izzóknak is, de legtöbb a Napnak van, még borult időben is elég egy perc a szabadban, hogy jól feltöltse a foszforeszkáló termékeinket. Úgyhogy ne aggódj, fog az töltődni! :)

Fényvisszaverő termékek

Gyöngyház és fém hatású termékek

Fluoreszkáló termékek