UnikromGlow foszforeszkáló pigment - neonzöld, vízálló

UnikromGlow foszforeszkáló pigment - neonzöld, vízálló

UnikromGlow foszforeszkáló pigmenteket akkor használj, ha az ötleted nem valósítható meg az UnikromGlow festékünkkel. Mondjuk fémre vagy műanyagra szeretnél festeni. Ekkor a pigmentet egy olyan színtelen lakkba kell keverni, ami az adott felületen jól megtapad, tartós lesz. Nagyon fontos, hogy a hordozóanyag amit választasz színtelen legyen. Színes festékbe soha ne keverd, mert az elfedi a foszforeszkáló szemcséket. Használhatsz oldószeres vagy vizes bázisú lakkot is. Az általunk javasolt keverési arány 20% pigment + 80% lakk (például 20 gramm pigment + 80 gramm lakk)

A pigmentjeink másik divatos felhasználási módja a foszforeszkáló műgyanta öntés. A műgyanta lehet egy- vagy kétkomponensű, de itt is fontos, hogy (legalább kötés után) színtelen legyen. Mivel a rétegvastagság általában nagyobb, mint a festékek esetében, elég a 15% + 85%-os keverési arány. A 85% az A és B komponens együtt.

Airbrush-sal is kifújhatók a pigmentek, de egy-két dologra figyelni kell. Az egyik, hogy egy olyan híg lakkban, ami kifújható, a nehéz pigmentek gyorsan ülepednek, ezért a keveréket mozgásban kell tartani. A másik, hogy a viszonylag nagy szemcseméret miatt (35 mikron körüli), megfelelő fúvókát kell választani, nehogy eltömődjön. Ha ezek megvannak, akkor nem lesz gond, már csak az átfedésekre kell figyelni, mert minél több a réteg, annál jobban világít. Van ennek egy maximuma, ezt kell elérni és sötétben ellenőrizni, hogy a felület egyenletes-e. A javasolt és bevált keverési arány 20% pigment+80% lakk (A+B).

Célszerű közvetlenül a felhasználás előtt elvégezni a bekeverést és csak olyan mennyiségben, amennyi gyorsan el is fogy.

A neonzöld színű pigmentnek semleges a nappali színe és sárgás-zölden világít. Ez a legnagyobb fényerejű pigmentünk.

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Válaszd a nagyobb kiszerelést kedvezőbb árért!

  • Gyártó: Innodekor Kft.
  • Termék kód: UGPNG-W
  • Elérhetőség: Raktáron
  • 1.530 Ft
  • Nettó ár: 1.205 Ft

Rendelkezésre álló lehetőségek

Címkék: unikromglow, foszforeszkáló, pigment, neonzöld